top of page

Onze Missie

Heel simpel. Zoveel mogelijk mensen blij en enthousiast maken voor de luchtvaart! En hoe kan dat anders dan met veel actie. Geen lange IFR vluchten, maar meteen met je neus in een heftig luchtgevecht. En om het nog leuker te maken kan je dit samen doen. Elk vliegt zijn eigen simulator om zoveel mogelijk vijandelijke toestellen te raken. Ben jij klaar voor deze gave ervaring?

Virtual Flight Center Instructor

De VR vlucht simulator

Twee spelers in een vluchtsimulator

In de bouw van de simulator staat de ervaring van de speler bovenaan. De simulator is als het ware om de speler heen gebouwd. En dat is gelukt. Een veel gehoorde kreet is "Dit is realistischer dan ik dacht" en "Dit is intensief!". En als je dan verteld dat je ditzelfde in een achtbaan zou moeten doen, dan valt het kwartje dat straaljager vliegen een zware bezigheid kan zijn. En dat is dan nog los van al het radio verkeer, het managen van je formatie en altijd weten wat er om je heen en op de grond gebeurt. 

Leuk Realistisch Competitief

Om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de luchtvaart is onze motto: "VFC is leuk, realistisch en competitief". Het is vooral leuk omdat je het al snel het gevoel hebt dit te kunnen. De instructeur schat in wat jouw start niveau is en zal aan de hand daarvan de moeilijkheidsgraad instellen. Je gaat dus gegarandeerd doelen raken!

Zodra jij de VR headset opzet en de controls in handen hebt gaat er nu nieuwe wereld open. Op zeer realistische basis zie jij wat een echte jachtvlieger ziet vanuit zijn cockpit. Tijd voor actie!

Nu mag jij eindelijk je TOP GUN skills laten zien. Heb jij het in je om meer doelen te raken dan je tegenspeler? Hier kan jij schitteren in aircraft control, omgeving bewustzijn en plannen van een aanval. Veel plezier!

Virtual Flight Center is gaaf!

Oprichter

Dave Luchtmacht Periode

Hallo, mijn naam is Dave en ben oprichter van VFC. Ik heb 16 jaar ervaring in het militair vliegen. Van loadmaster Chinook tot instructeur. Van team manager tot scenario schrijver in binnen en buitenland. Alles was altijd luchtvaart gerelateerd. Een fantastische en onvergetelijke mooie ervaring. Ook een ervaring dat je simpelweg niet los laat.

Tijdens een flight simulator beurs zag ik hoeveel interesse is in het virtueel vliegen. Van desktop simulator tot complete F16 cockpits. Niets was te gek. En het niveau was serieus en ongekend hoog.

Met bestaande producten en mijn kennis ben ik aan de slag gegaan. Enerzijds kijken of ik een simulator kan bouwen waardoor je echt het vlieg gevoel creëert. Aan de ander kant de complexiteit te verlagen zonder in te leveren op realiteit waardoor ik meer mensen kan bereiken. Het moet vooral leuk zijn. Vragen komen meestal na een vliegsessie.

Ik hoop veel mensen enthousiast te maken voor de luchtvaart.

Dave

bottom of page