top of page

1. Wat is Virtual Flight Center?

Virtual Flight Center is voor iedereen die graag wil ervaren hoe het is om een straaljager te besturen en een missie uit te voeren. Dit voor beginners tot gevorderden en van een tot twee personen per sessie. Naast de simulator ruimte beschikt VFC ook over een briefing en bibliotheekruimte. Hier kunnen jullie je voorbereiden en napraten over de missie.

2. Welke software gebruikt VFC?

Op dit moment gebruiken wij DCS. Dit is een consumentenversie van MCS dat door verschillende luchtmachten wordt gebruikt om toekomstige vliegers op te leiden.

3. Waarom vliegen bij VFC?

Allereerst omdat het een erg leuke ervaring is. Wij streven ernaar om een centrum te zijn waar luchtvaart enthousiasten elkaar ontmoeten. Een sociale aangelegenheid waar kennis en kunde met elkaar worden uitgewisseld.

4. Wat kan ik verwachten tijdens een sessie?

Nadat je geboekt hebt, begint jouw missie met een korte video briefing. Hier krijg jij de nodige informatie om jouw missie zelf voor te bereiden. Een begeleider is aanwezig om je vragen te beantwoorden. Dan is het tijd om te vliegen en je geplande missie uit te voeren. Na je vlucht praten we nog na over je ervaring.

5. Waarom een F18 vlucht simulator?

Deze vraag krijgt VFC vaak. VFC heeft gekozen voor de F18 omdat dit een relatief makkelijk toestel is om te vliegen. Daarnaast is de F18 ook geschikt om vliegdek operaties te doen.

6. Kan ik ook een F16 of ander vliegtuig vliegen bij VFC?

Op dit moment niet. Omdat we graag duidelijk willen zijn over wie we zijn, geeft dit de klant de ruimte om vaker en zelfstandiger bij VFC te komen vliegen. Ben je al een paar keer geweest, dan weet je al hoe de simulators werken en kan je op je eigen niveau jezelf uitdagen.

7. Hoelang is een tijdslot?

Bij VFC is een gereserveerd tijdslot altijd 75 minuten. Opgedeeld in een korte briefing, 40 minuten vliegen en een korte debrief.

8. Waarom duurt een missie maar 40 minuten?

Het langdurig dragen van een VR headset kan vermoeiend zijn voor de ogen. Daarom hanteert VFC een maximum VR-vliegtijd van 40 minuten. Wil je langer vliegen, boek dan 2 tijdsloten achter elkaar. Dan nog hanteert VFC 20 minuten rust tussen de sessies.

9. Wat is de minimum leeftijd?

15 jaar is de drempel leeftijd. VFC kiest hiervoor vanwege de afmetingen en gewicht van de bril.

10. Welke VR bril gebruikt VFC?

VFC gebruikt op dit moment de HP Reverb G2.

11. Beweegt de VR simulator?

De huidige simulators bewegen niet. Echter resoneren ze wel. Op het moment dat je in de missie zit ervaar jij alsof je “echt” vliegt. We zijn echter bezig met het moderniseren van onze simulators. Hoe onze website in de gaten betreft onze ontwikkelingen.

12. Is VFC een arcade?

VFC is de eerste in Nederland met dit concept. Het zit tussen spel en leren in. Het is vooral aan jou. Daarmee willen we zeggen dat je   gewoon zonder voorbereiding of kennis een sessie kunt boeken en vliegen. Wil je echter meer weten of jezelf meer uitdagen, dan kan dit ook. Onze platforms en lesmateriaal zijn geschikt zodat jij in de basis kan leren vliegen. Let wel we zijn geen officiële vliegschool.

13. Is VFC geschikt voor groepen?

Het is mogelijk om tot 4 man een competitie te vliegen. Bij interesse dan graag een bericht naar operations. operations@virtualflightcenter.nl

14. Is VFC ook geschikt voor B2B teambuilding?

VFC denkt geschikt te zijn om als onderdeel van teambuildings bedrijven te ondersteunen. Bij interesse dan graag een bericht naar operations. operations@virtualflightcenter.nl

15. Kan ik VFC gebruiken om vliegaanleg te testen?

VFC is geen officiële vliegschool, maar wij beschikken over kleine netwerk instructie vliegers. Bij interesse dan graag een bericht naar operations. operations@virtualflightcenter.nl

bottom of page